LEHDISTÖTIEDOTE: Uusi Cat 990K Aggregate Handler

CAT® 990K AGGREGATE HANDLER  

Caterpillar esittelee 990K Aggregate Handler -mallin, joka on suunniteltu käsittelemään entistä suurempia kuormia kiviainesten kuormauksessa. 990K-vakiomalliin verrattuna jopa 25 prosenttia suuremmalla kuormalla asiakkaat voivat uuden Aggregate Handler -mallin avulla lastata kuorma-autoja ja junavaunuja entistä nopeammin sekä siirtää enemmän materiaalia kantosovelluksessa sekä materiaalikasojen hallinnassa.

Cat® 990K Aggregate Handler -mallin hyötykuorma on 20 tonnia ja  täyden kääntöasennon staattinen kaatokuorma 43 738 kg. Lisävastapaino ylläpitää koneen vakavuuden ja vankat 990K-rakenteet varmistavat Aggregate Handler -mallin kestävyyden.  Kuormaaja hyödyntää täysin sora- ja hiilikauhat suuremmalla tilavuudella.

990K Aggregate Handler on saatavana vakionostoversiona 4108 mm tyhjennystilalla ja korkean noston versiona 4569 mm tyhjennystilalla. Suurentunut kapasiteetti ja korkea tyhjennystila mahdollistaa junanvaunujen ja suurten kuorma-autojen lastaamisen paremmalla kauhallisten sovituksella, mikä nopeuttaa materiaalin käsittelyä ja pienentää tonnikohtaista kustannusta.

990K Aggregate Handler täydentää pienempiä 986K ja 988K Aggregate Handler -malleja Caterpillarin suurten pyöräkuormaajien perheessä.

Perustana 990K

Uusi 990K Aggregate Handler perustuu 990K-pyöräkuormaajan hyväksi todettuihin ominaisuuksiin. 990K:n voimalinja tarjoaa tehokkaan toiminnan ja ylivertaisen polttoainetalouden. Voimanlähteenä on Cat C27 -moottori, joka tuottaa 699hv:n (521 kW) nettotehon. Pieni moottorin käyntinopeus parantaa polttoainetaloutta. Lisää polttoainesäästöjä saadaan ECO Mode -tilalla (kaasun lisääminen tarvittaessa) sekä moottorin joutokäynnin sammutusautomatiikalla.

Catin ainutlaatuinen ja käytössä koeteltu momentinmuunnin hyödyntää lukittuvaa kytkintä ja tarjoaa suoravedon, mikä parantaa polttoainetaloutta, nopeuttaa kiertoaikoja ja vähentää lämmön muodostumista varsinkin kantosovelluksessa. Järjestelmän avulla kuljettaja voi tasata vetovoiman ja hydraulitehon optimaalista kuormaustehokkuutta varten. PFC-hydrauliikka hyödyntää muuttuvaa tilavuutta ja elektronisesti ohjattua pumppua öljynvirtauksen tarkkaan säätöön kuljettajan ohjaustoimenpiteiden mukaisesti.

Valittavissa on useita voimansiirron vaihtoehtoja. Integroitu akselin jäähdytys ja ajonvakaaja ovat erityisen hyödyllisiä kantotyössä.

Ohjaamossa on Tärkeiden tietojen hallintajärjestelmä VIMS 3G, joka tarjoaa mukautettavat käyttäjäprofiilit, kiertoaikamittarin sekä integroidun kuorman punnitusjärjestelmän, mahdollistaen työnaikaien punnituksen. Graafinen näyttö on helppokäyttöinen ja näyttää kuljettajalle kerralla kaikki tärkeät tiedot. Cat Comfort III-sarjan istuin sisältää integroidut istuimen säädöt ergonomista ja mukavaa käyttöä varten. STIC-ohjausvipuun liitetty vaihteiston hallintavipu tekee kulun ohjauksesta kätevän. 990K on varustettu Cat Vision -takakamerajärjestelmällä ja ohjaamon näytöllä.

Cat Detect -esteentunnistusjärjestelmä on saatavana lisävarusteena. Se perustuu kameroihin ja tutkiin sekä ohjelmistoon, joka varoittaa kuljettajaa havaituista esteistä. Järjestelmät lisäävät tuottavuutta ja avustavat kuljettajan havainnointia, erityisesti ruuhkaisilla kuormausalueilla.

Saat lisätietoja Cat-pyöräkuormaajista Cat tuotepäällikkö Mikko Raiskiolta mikko.raiskio@wihuri.fi