Kaasugeneraattorit

Cat on voimakkaasti panostanut kaasuvoimaloihin, joiden markkinat ovat kasvussa LNG ja biokaasun saatavuuden parantuessa. Suomessa Cat on markkinajohtaja maakaasuvoimaloiden megawattiluokan kohteissa. G3500 -sarjan voimala on erittäin kilpailukykyinen hankinta-, käyttö- ja huoltokustannuksiltaan. Useimmat tämän luokan voimaloista voidaan toteuttaa myös tilaelementti- tai konttirakenteisena.

Cat-kaasugeneraattoreiden korkea hyötysuhde ja alhaiset päästöt tekevät niistä erittäin sopivia jatkuvaan ja jaksottaiseen kovaan ajoon. Kokonaisenergian tuotantohinta on todella kilpailukykyinen. Uuden rakenteen, S.O.S. -kunnonvalvonnan ja laadukkaan Cat-öljyn ansiosta peruskorjausväli on todella pitkä. Ohjauselektroniikka säätää tarkasti polttoaineen määrää, seosta ja sytytystä. Järjestelmä mittaa ahtoilman tiheyttä ja pitää NOx-päästöt toleranssien sisällä kaikilla kuormituksilla ja ympäristön lämpötiloilla. Ilman lämpötila tai kosteus ei vaikuta toimintaan.

G3500-konesarjassa huoltojen aiheuttamat käyttökatkot on saatu todella vähäisiksi. Pitkäikäiset sytytystulpat alentavat käyttökustannuksia. Pienet NOx-päästöt ja alhainen öljynlämpötila vähentävät öljyn typpipitoisuutta ja oksidoitumista mahdollistaen 40-50 % pidemmät öljynvaihtovälit. Cat G3500 on ainoa avokammiotekniikkaa käyttävä CHP-kone 2 MW teholuokassa. Alhainen kaasunpaine 15-34 kPa sopii suoraan kiinteistön kaasuverkkoon ilman kompressoria.