UPS-laitteet

Caterpillarin modulaarinen UPS-järjestelmä on monessa suhteessa parempi kuin perinteinen ratkaisu. Cat UPS varastoi kineettistä energiaa teräsroottoriin, joka pyörii 7700 rpm verkkosähkön avulla. Sähkökatkon sattuessa generaattori alkaa välittömästi syöttää sähköä tärkeille kuormille.

Cat UPS ei tarvitse jäähdytettyä erikoisakkutilaa, koska käyttölämpötila-alue on -20…+40 °C ja käyntihäviöt ovat alhaiset. Korkea hyötysuhde perustuu tyhjiössä pidettävään staattorikammioon ja magneettilaakeroituun roottoriin. Perinteinen UPS puolestaan perustuu suuren akuston käyttöön sähkön varastoinnissa. Akku pidetään jatkuvasti täyteen varattuna ja häiriön sattuessa sähköä on saatavissa vaihtosuuntaajan kautta tärkeille kohteille. Perinteinen UPS vaatii huoltojen lisäksi uuden akuston 4-5 vuoden välein, jotta toimintavalmius säilyy.

Cat UPS:n elinikä onkin yli 20 vuotta ja se soveltuu erinomaisesti vaativien kohteiden katkottoman sähkön syöttöön.

Cat UPS:n dynaamisen ratkaisun ansiosta voidaan varavoimala mitoittaa pienemmäksi kuin perinteistä UPS:ia käyttäen. UPS:iin on saatavissa myös varakäynnistysliitäntä dieselgeneraattorille.

Cat UPS-järjestelmiä on saatavissa 150, 250, 500, 750 ja 1000 kVA tehoisena. Järjestelmä on myös laajennettavissa lisämoduuleilla.